Milyen időjárást hozhat a húsvéti hosszú hétvége?

Már csak egy hét és itt a 4 napos húsvéti hosszú hétvége. Bizonyára sokan terveznek kirándulást, szabadtéri programokat, azonban kérdés, hogy vajon ideális lesz-e ehhez az időjárás?

Dél felől meleg, észak felől hideg, sarkvidéki eredetű levegő közelít

Úgy tűnik, hogy a Kárpát-medence a tőlünk északra felgyülemlő hideg és a dél felől közeledő meleg légtömegek közötti zónában helyezkedik majd el. Ebben a zónában létrejöhet egy markánsabb ciklon, ami ismét viharos időjárást és csapadékot okozhat térségünkben.

Akár jelentős mennyiségű csapadék is hullhat

Jelenleg a legvalószínűbb jövőkép az, hogy a március 30- április 7-e közötti időszakban több hullámban is érkezik majd csapadék térségünkbe, és a húsvéti hétvége első felében erős felmelegedés, a második felében viszont már lehűlés következhet. 1-2 napra akár jelentős hőmérsékleti különbség is kialakulhat az északnyugati és a délkeleti országrészek között. A délkeleti területeken akár 20 fok köré is melegedhet a levegő. Az észak felől áramló hideg levegő miatt pedig arra is van esély, hogy a hegyeinkben, de akár helyenként síkvidéken ismét havaseső, havazás is előforduljon az eső mellett.

Még van bizonytalanság

Természetesen ilyen időtávban még van bizonytalanság a prognózisban. Kedvező esetben a hideg légtömegek tőlünk északra maradnak, és csak a dél felől áramló meleg levegő lesz hatással időjárásunkra. Néhány nap múlva egyre pontosabban látszik majd a várható tendencia.