Egyre jobbak a kilátások húsvétra, legalábbis ami a hőmérsékleteket illeti

Jó hír, hogy hőmérsékleti szempontból javultak a kilátások a húsvéti hosszú hétvégére. Egyre inkább úgy tűnik, hogy hirtelen, gyors felmelegedés jöhet, de egyúttal növekszik majd a csapadék esélye is, és az ünnepek végére, illetve az azt követő napokra ismét érik egy most még bizonytalan mértékű lehűlés.

Vasárnap csendes, de még kissé hűvös idő

Vasárnap hajnalban az ország nagy részén még mindig gyengén fagyni fog, és délutánra is csak 8-9 fok köré emelkedik a hőmérséklet. A néhány órás napsütés mellett a felhők lesznek túlsúlyban, de csapadék nem várható.

Hétfőn és kedden további lassú melegedés

A hét első két napján továbbra is gyakran lesz felhős az égbolt, és elszórtan már előfordulhat kisebb eső vagy zápor, de az éjszakai fagyok egyre nagyobb területen szűnnek meg, a maximumok pedig hétfőn 10, kedden már 12 fok körül alakulnak.

A hét közepén

eleinte valószínűleg tovább, 14-15 fok köré melegszik a levegő, de úgy tűnik, hogy csütörtökre átvonul felettünk egy gyengébb hidegfront, ami többfelé okozhat esőket, záporokat, és ekkor kissé megtorpan a felmelegedés.

Péntektől

délies áramlással egyre melegebb légtömegek érkeznek fölénk, így eleinte 15, majd egyre inkább 18-20 fok köré kúszhat a hőmérők higanyszála. A húsvéti ünnepek vége felé közeledve azonban ismét növekszik a csapadék és a lehűlés valószínűsége. Április első napjaiban újból visszaeshet a hőmérséklet, de a lehűlés mértéke most még bizonytalan.