Már ezen a héten felül az áprilisi hullámvasútra az időjárás

A nyugodt, késő télies-kora tavaszias napok után egyre mozgalmasabbá, amolyan szeszélyes, igazi április jellegűvé válik időjárásunk. Először további felmelegedés, majd egy átmeneti, kisebb lehűlés valószínű, amit hirtelen felmelegedés, aztán újabb lehűlés követ. Ha ez nem lenne elég, mindehhez a hét vége felé sok csapadék és erős szél is érkezik.

Kedden még csak kora tavasz

Kedden a hűvös, +2 fok körüli hajnal után délutánra 10 fok köré emelkedik a hőmérséklet, ami pár fokkal még mindig kevesebb az ilyenkor elvárhatónál. A néhány órás napsütés mellett gyakran lesz felhős az ég, és szórványosan esőkre, záporokra kell készülni.

Szerdán már majdnem olyan idő lesz, amilyennek ilyenkor lennie kell

Szerdán délután  már 10-15 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk, ami március utolsó hetében nagyjából elfogadható. Tartósan zavartalan napsütésben azonban ekkor sem reménykedhetünk. Az élénk délnyugati szélben elszórtan esők, tavaszias záporok ekkor is kialakulhatnak.

Csütörtökön máris visszaesik pár fokot a hőmérséklet

Csütörtökön máris megtorpan egy kicsit a melegedő tendencia: több felhőre, többfelé esőkre, záporokra és 10 fok körüli maximumokra számíthatunk.

Pénteken és szombaton egyre melegebb, majd az ünnepek alatt egyre hidegebb idő és sok csapadék

A hosszú hétvége első két napján nyugat felől egy markáns ciklon közelíti meg térségünket. Ez előtt a ciklon előtt dél felől meleg, mögötte pedig hideg légtömegek érkeznek. Az nagyon valószínű, hogy hétvégén több hullámban fordul majd elő csapadék, több helyen kiadós mennyiségben.

A front  előtt pénteken és szombaton többfelé 15 fok köré, délkeleten akár 20 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, majd a négynapos hétvége második felében már ismét hidegebbre fordul időjárásunk. A sok csapadék mellé erős, helyenként viharos szél is társul. Szélsőséges időjárási körülmények is kialakulhatnak, ezért érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a legfrissebb előrejelzéseket.