A következő két hétben marad a változékonyság, de végre jó hírek is vannak

Az elhúzódó tél után az időjárás lassanként elkezdi utolérni magát, de egyúttal megjelenik az áprilisra jellemző erős változékonyság is.

Március 28: már végre átlagosnak megfelelő idő

Szerdán a 0 fok körüli reggel még a késő télre emlékeztet, azonban délutánra végre 10-15 fok közé emelkedik a hőmérséklet, mi egy kis jóindulattal már megfelel az ilyenkor szokásosnak. Kezdetben még lehet néhány órás napsütés, majd egyre több felhő borítja az eget. Helyenként előfordulhat egy-egy zápor.

Március 29: többfelé eső

Csütörtökön borongós időre számíthatunk többfelé ismétlődő esővel, záporokkal és újra kissé alacsonyabb, 10-11 fok körüli maximumokkal.

Március 30-31: erős felmelegedés és újabb esők

Pénteken és szombaton már 15, majd 17 fok körüli tavaszias meleg várható, de sajnos több hullámban érkeznek majd újabb esők, záporok, helyenként zivatarok is, a szél pedig egyre erősebb lesz.

Április 1-2: lehűlés

Húsvétra egy hidegfront hoz ismét lehűlést erős széllel és záporokkal. Előreláthatólag 10-12 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés.

Április 3-10: továbbra is hullámvasúton marad az időjárás

Húsvét után előreláthatólag ismét melegszik az idő, azonban néhány naponta frontok tehetik mozgalmassá időjárásunkat. Jó hír azonban, hogy az átvonuló frontok között, ha csak  néhány napra is, de kellemesen meleg, napos periódusokban is bízhatunk, különösen április 8-11-e között már igazán kedvezőek a kilátások.