Csütörtöktől csapadékosra fordul az idő

Csütörtökön felhős, többfelé esős időjárás

Csütörtökön sok felhő lesz felettünk, és többfelé számíthatunk esőre, záporra. Napközben főleg a Dunántúlon eshet nagyobb mennyiség, majd a csütörtökről péntekre virradó éjszakán már országszerte van esély kiadósabb csapadékra. Csütörtök délután a Dunántúlon 8-10, a Dunától keletre 11-13 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken erősebb felmelegedés záporokkal

Pénteken hajnalban még többfelé eshet, majd napközben nyugat-délnyugat felől átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, és kisüthet néhány órára a Nap, de délutántól már ismét több helyen kell újabb záporokra készülni. Az élénk délnyugati széllel viszont 15 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Szombaton újból kiadós csapadék, de helyenként akár 20 fok is lehet

Szombaton újabb csapadékzóna érkezik: sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is, csak kevés napsütésben bízhatunk. Az erős, a Dunántúlon viharos délnyugati szélben délután 14-20 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk.

Húsvétra hidegfront érkezik erős-viharos széllel

Vasárnap hidegfront éri el térségünket, ismét többfelé fordulnak elő záporok, az északnyugatira forduló szél pedig egyre erősebb, többfelé viharos erejű lehet, miközben 10 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés. Még hétfőn is szeles, mérsékelten meleg időjárás valószínű csökkenő csapadékhajlammal.