Jövő héten végre beköszönt az igazi tavasz

Az elhúzódó tél után végre utoléri magát az időjárás. A jövő héten két hullámban érkezik majd erős felmelegedés, így a fák rügyezése és virágzása is hirtelen megindulhat, vagyis beköszönt az igazi tavasz.

Húsvét hétfőn már fokozatosan mérséklődik a szél

Hétfőn napközben fokozatosan veszít erejéből az erős szél, és már több órás napsütésben bízhatunk. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből csak helyenként alakulhatnak ki záporok. A csípős (0,+6 fok) hajnal után egyelőre még csak 10-15 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden és szerdán erős felmelegedés

Húsvét után élénk, gyakran erős délies széllel hirtelen, gyors felmelegedés kezdődik: kedden 16-18, szerdán már 19-20 fok körüli maximumokra van kilátás és mindehhez több órás, kellemes tavaszi napsütés társul majd.

Csütörtök-péntek: átmeneti megtorpanás

Csütörtökön és pénteken nedvesebb és pár fokkal hűvösebb légtömegek áramlanak térségünkbe, így ismét több felhőre és többfelé esőkre, záporokra érdemes készülni, de jelentős, tartós lehűlésre kicsi az esély. Még mindig 15 fok közelében maradhatnak a maximumok.

A jövő hét végére újabb felmelegedés valószínű

Az átmeneti megtorpanás után a jövő hétvégén dél felől újból egyre melegebb léghullámok érkezhetnek fölénk. Szombaton még több felhő boríthatja az eget, azonban vasárnaptól már valószínűleg egyre inkább a napsütés kerül túlsúlyba, a hőmérsékletek pedig ismét egyre inkább a 20 fokot közelíthetik majd.