Ilyen időjárás valószínű áprilisban

A hónap első felében végre megérkezik az igazi tavasz, és csendesebb, naposabb időszakokra is bőven van esély, de az áprilisra jellemző szeszélyes, hullámzó, frontátvonulásokkal tarkított időjárás a hónap közepétől ismét visszatérhet.

Április 3-4: meleg, tavaszias időjárás

A következő két napban végre kellemesen enyhe tavaszias idő lesz több órás napsütéssel, amit időnként gomoly-, és fátyolfelhők szűrnek. Kedden 18, szerdán már inkább 20 fok körüli maximumokat mérhetünk, de az erős délies szél kicsit ronthat a hőérzeten.

Április 5-6: átmeneti lehűlés esőkkel, záporokkal

Csütörtökön és pénteken egy hidegfront hatására többfelé kell esőkre, záporokra készülni, a hőmérséklet pedig eleinte 17, majd 14 fok köré esik vissza.

Április 7-17: kellemesen enyhe tavaszi idő

A hétvégétől ismét egyre melegebb levegő érkezik fölénk, és előreláthatólag egy tartósan kellemes időszak vár ránk sok napsütéssel, azonban április 11-12, illetve 14-15-e körül nagyobb a záporok esélye. Hirtelen, nagy hőmérséklet-ingadozásokra ebben a periódusban kicsi az esély. Általában az átlagosnál kissé magasabban, a 15-20 fok közötti tartományban alakulhatnak a maximumok, sőt 10-11-e körül, illetve az időszak vége felé akár 20-23 fok közötti értékeket is mérhetünk majd.

Április 18-25: változékonyabb, időnként hűvösebb

Az április 16-ai újhold után ismét egyre mozgalmasabb időszak következhet, gyakori frontátvonulással, hullámzó hőmérséklettel. Ebben a periódusban néhány napra az átlagosnál hidegebb időjárás is visszatérhet.

A hónap utolsó napjaiban

ismét egyre melegebb, naposabb, nyugodtabb időjárásra utaló jelzések látszanak.