Időnként felhős, de végre kellemes, tavaszias hétvége vár ránk

Végre egy olyan hétvége előtt állunk, amikor az időjárás kegyes lesz hozzánk. A csütörtökön érkező hidegfront mögött péntekre csak átmenetileg és néhány fokkal esik vissza a hőmérséklet. Szombattól ismét fokozatosan melegszik a levegő: kellemes, hamisítatlan tavaszias napok következnek, igaz a napsütés nem ígérkezik zavartalannak.

Pénteken szeles, néhány fokkal hűvösebb

A csütörtökön érkező hidegfront mögött pénteken nyugat felől már csökken a felhőzet, és a Dunántúlon sok napsütésre van kilátás. A Dunától keletre ugyanakkor még több felhő boríthatja az eget, és reggel északkeleten, délután a középső megyékben egy-egy zápor előfordulhat. Az erős északnyugati széllel 14 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés.

Szombaton  kellemes, átlagos áprilisi idő

Szombaton a kissé hűvös reggel után délutánra 15-16 fok köré emelkedik a hőmérséklet, ami megfelel az ilyenkor szokásos értékeknek. A több órás napsütést ugyanakkor időnként felhős időszakok zavarják, és nagyobb eséllyel az ország keleti felén fordulhatnak elő tavaszias záporok.

Vasárnaptól egyre több napsütés, további melegedés

A hét utolsó napján már 18-20 fok körüli, kellemesen enyhe tavaszi idő vár ránk, és egyre inkább a napsütés kerül túlsúlyba, de eleinte még kialakulhat egy-egy zápor.

A jövő hét elején tovább folytatódik a felmelegedés, a hőmérsékletek már inkább a május elejét idézik majd.