A jövő héten májusi idő lesz időnként záporokkal, helyenként akár 24-25 fokkal

Igazán kellemes napokat tartogat az előttünk álló hét: az ilyenkor szokásosnál melegebb, késő tavaszias, májusi hangulatú időjárásban lesz részünk. Igaz, időnként záporokra és felhőkre is kell készülni, de napsütésből sem lesz hiány.

Napsütéses hétfő késő délutántól záporokkal

Hétfőn a kora délutáni órákig sokat süt majd a Nap, és az élénk délkeleti szélben már 19-24 fok közé melegszik a levegő, de délkeleten akár 25 fok is lehet. A délutáni órákban aztán délnyugat felől egyre több felhő érkezik, és a Dunántúlon már több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Záporos kedd

Kedden nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, így a napsütést gyakori felhősödés zavarja, amiből többfelé számíthatunk tavaszias záporokra. 16-21 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, ami még mindig magasabb az ilyenkor szokásosnál.

A hét közepén ismét egyre melegebb idő

Szerdán és csütörtökön újból 20, majd 22 fok köré emelkednek a maximumok, de csütörtök délután a déli megyékben ismét mérhetünk 25 fok közeli értékeket. Eleinte szárazabb idő valószínű, majd csütörtök estétől ismét növekszik a záporok esélye.

Péntektől – vasárnapig

valószínűleg továbbra is marad a kellemesen meleg, késő tavaszias időjárás enyhe éjszakákkal és 20 fok körüli délutánokkal. Pénteken a nap első felében, illetve vasárnap délutántól növekedhet újból a csapadék esélye. Kis eséllyel a hét legvégén/a jövő hét elején eshet vissza átmenetileg pár fokkal a hőmérséklet.