Csütörtökön ismét több helyen mérhetünk 25 fokot

A hét közepén is folytatódik az ilyenkor szokásosnál melegebb, kellemes, tavaszi idő. Az átmeneti, pár fokos visszaesés után szerdától ismét melegszik a levegő.

Szerdán is lehetnek záporok

Szerdán a néhány órás napsütés mellett továbbra is gyakran lesz felhős az ég, és főleg délután van esély elszórtan tavaszias záporokra, helyenként zivatarra. A reggeli 6-11 fokról délutánra 19-23 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön újra lehet 25 fokos meleg

Csütörtökön a kora délutáni órákig sok napsütésre és 21-25 fok közötti kora nyárias melegre számíthatunk, majd délután nyugat felől egyre több gomolyfelhő jelenik meg az égen, amelyekből a késő délutáni-esti óráktól kezdődően a Dunántúlon már záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

Pénteken eleinte többfelé eshet

Pénteken hajnalban országszerte többfelé kell esőkre, záporokra készülni, majd napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, és fokozatosan megszűnik a csapadék. Jelentős lehűlés nem valószínű: 16-22 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, ami még mindig magasabb az ilyenkor szokásosnál.

A hétvégén is kellemesen meleg idő, de vasárnaptól növekszik a záporok esélye

Szombaton és vasárnap is inkább május elejének megfelelő, 20-22 fok körüli maximumokra van kilátás. A hétvége első fele szárazabbnak tűnik, ugyanakkor vasárnaptól kezdve már újból növekszik a záporok esélye, a jövő hét elejére pedig átmenetileg pár fokkal visszaeshet a hőmérséklet. Jelentős, tartós lehűlés azonban egyelőre még nem valószínű.