Még legalább 7-8 napig valószínűleg marad az átlagosnál melegebb idő

Az előttünk álló 8 napban még nagy valószínűséggel kitart az átlagosnál melegebb, kellemes időjárás. Utána viszont már növekszik a bizonytalanság.

Csütörtökön eleinte sok napsütés és 25 fok közeli kora nyár

Csütörtökön a kora délutáni órákig sok napsütésre számíthatunk, és 21-26 fok közé melegszik a levegő. Délután aztán a Dunántúlon egyre több gomolyfelhő jelenhet meg az égen, amelyekből ott záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

Pénteken pár fokkal hűvösebb

A csütörtökről péntekre virradó éjszaka országszerte egyre többfelé fordulhatnak elő záporok, majd pénteken napközben nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a Nap. A keleti-északkeleti megyékben a nap első felében azonban még lehet csapadék. 17-22 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés.

A hétvégén ismét melegedés

A hétvégén néhány fokkal ismét melegebb, kora nyárias hangulatú időre van kilátás enyhe éjszakákkal és 20-25 fok közötti maximumokkal. A sok napsütést vasárnap délutántól zavarhatja egyre több felhő.

A jövő hétre is jók a kilátások

A jövő hét közepéig

nagy valószínűséggel még folytatódik kellemesen meleg, késő tavaszias-kora nyárias hangulatú időjárás. A hét elején növekszik a záporok esélye, és ekkor néhány fokkal átmenetileg visszaeshet a hőmérséklet, de úgy tűnik, hogy a hét közepéig újból melegszik a levegő.

Április 19-e után már növekszik a bizonytalanság

Kis eséllyel már 19-e körül, nagyobb valószínűséggel az április 22-29-e közötti periódusban legalább néhány napra hűvösebb, nedvesebb légtömegek érhetik el térségünket. Ekkor fordulhat az átlagosnál hidegebbre, csapadékosabbra az időjárás.