Ma kora nyár, délután nyugat felől záporokkal, péntekre pár fokos lehűlés

Csütörtök délután kora nyárias meleg

Csütörtök délutánra a sok napsütés és a dél felől érkező meleg levegő hatására 21-26 fok közé emelkedik a hőmérséklet, ami már a június elejét idézi. A délutáni órákban aztán a Dunántúlon erős gomolyfelhőképződés kezdőik, és késő délutántól a Dunántúlon, az esti-éjszakai órákban már országszerte egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Péntekre csak pár fokos lehűlés jön

Pénteken hajnalban a csapadékzóna fokozatosan a középső-, majd a keleti országrész fölé helyeződik, de közben már veszít az erejéből. Pénteken napközben nyugat felől már egyre nagyobb területen csökken a felhőzet és kisüt a Nap. A legtovább a keleti-északkeleti megyékben marad felhős az ég, ahol még a kora délutáni órákban is van esély záporokra. 20 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés, de ez még mindig magasabb az ilyenkor szokásosnál.

A hétvégén ismét kora nyári idő

Hétvégén dél felől ismét melegebb levegő érkezik: szombaton 22, vasárnap újból 24 fok körüli kellemes, kora nyárias melegre van kilátás. Szombaton valószínű több napsütés, míg vasárnap lassanként egyre több felhő érkezhet fölénk, és nap második felében ismét növekszik a záporok esélye.