Legalább 5 napig ilyen szép időnk lesz – utána kezdődhet lassú változás

Nagy valószínűséggel igazán kellemes, az átlagosnál melegebb időjárást tartogat a hét hátralévő része. A jelentős változást okozó frontok elkerülnek bennünket, és felhő is alig zavarja az egyre erősebb áprilisi napsütést.

Szerdán délután még időnként felhők jelennek meg az égen

Szerdán délután főleg az ország déli-délkeleti területei felett, illetve a Dunántúlon, valamint a Duna vonalában  időnként még megnövekedhet a felhőzet, de az ország nagy részén már a napsütés lesz túlsúlyban. Csapadéktól sehol nem kell tartanunk. 20-22 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtöktől – vasárnapig szép, napsütéses késő tavasz

A hét végéig nagy meglepetéseket már nem tartogat az időjárás. Az éjszakák ugyan frissek (5-10 fok) lesznek, délutánonként azonban a sok napsütés hatására általában 22-23 fok köré melegszik a levegő. Ez május végének megfelelő érték.

A jövő hét első napjaiban már növekszik a záporok esélye

A jövő hét elején már nedvesebb légtömegek közelítenek felénk, így erősebb gomolyfelhőképződés mellett fokozatosan növekszik a záporok, zivatarok esélye. Jelentős lehűlésre azonban még ekkor is kicsi az esély. Komolyabb változás a jövő hét második felében kezdődhet.