Május első napjaiban is marad a korán érkezett nyár

Május első hetében is folytatódik az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb, nyárias hangulatú időjárás. Igaz, teljesen zavartalan napsütésre már nem számíthatunk. Főleg délutánonként, illetve esténként záporok, zivatarok bárhol előfordulhatnak majd.

Vasárnap akár 31 fok is lehet

Vasárnap a sok napsütés után a késő délutáni óráktól növekszik a gomolyfelhők mennyisége, és legnagyobb eséllyel az ország középső területein alakulhatnak ki záporok, zivatarok, azonban kis valószínűséggel máshol is előfordulhatnak. 26-31 fok közé melegszik a levegő, ami július közepének megfelelő érték.

Hétfőn

hajnalban és reggel a középső országrészben még előfordulhatnak záporok, majd ismét a napsütés lesz jellemző. Délutántól aztán újból növekszik a gomolyfelhőzet, amelyből szórványosan újabb nyárias záporok, zivatarok törhetnek ki. Marad a fülledt, meleg idő 24-30 fok közötti maximumokkal.

Május 1-jén, kedden

csupán pár fokkal, 23-28 fok közé mérséklődik a meleg, és ekkor kisebb eséllyel, főként az ország keleti felén ázhatunk el a szórványosan előforduló záporokból.

Szerdától – péntekig

ismét növekszik a délutáni záporok, zivatarok valószínűsége. Ezúttal a Dunántúli területeken alakulhatnak ki nagyobb számban, ahol inkább 20-25, míg a Dunától keletre 26-30 fok közötti hőmérséklet várható.

A jövő hétvégén is kora nyárias időre van esély

Előreláthatólag a következő hétvége is nyáriasan meleg, 25 fok körüli időjárást hozhat. Jelentősebb átalakulás május 8-a után jöhet.