A hét végéig még marad a kora nyárias idő szórványos záporokkal, zivatarokkal

A hét hátralévő részében is folytatódik az ilyenkor szokásosnál pár fokkal melegebb, inkább június elejének megfelelő időjárás. A napsütést ugyanakkor gyakran zavarják majd felhők, amelyekből minden napra jutnak záporok, zivatarok is.

Szerdán

a hajnali 10-15 fokról délutánra 22-27 fok közé melegszik a levegő. A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, és szórványosan záporokra, zivatarokra kell készülni, legkisebb eséllyel a déli-délnyugati megyékben.

Csütörtöktől – vasárnapig

nem sok változást tapasztalhatunk majd. Éjszakánként jellemzően 10-15, délutánonként pedig 22-28 fok közötti kora nyárias maximumokra van kilátás. A napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők, amelyekből országszerte szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok.

A jövő hét elején már változás kezdődhet

Legkorábban a hét legvégén, de valószínűbb, hogy inkább a jövő hét elején érhetik el térségünket a korábbiaknál kissé hűvösebb légtömegek. Ekkor az átlagos közelébe, sőt kis eséllyel 1-2 napra akár az alá is mérséklődhet a nappali felmelegedés. Jelentős, drasztikus lehűlésre azonban ekkor is minimális az esély.