A jövő héten már kicsit hűvösebb, tavaszias napokra is van esély

Ezen a héten még folytatódik az átlagosnál melegebb, fülledt, kora nyárias hangulatú időjárás, szórványos záporokkal, zivatarokkal. A hőmérsékletek inkább csak zivatarok idején, lokálisan eshetnek vissza átmenetileg. A jövő héten ugyanakkor már kedvező esélyek látszanak arra, hogy legalább néhány napra a mostaninál kissé hűvösebb légtömegek érjék el térségünket.

Csütörtökön

a napos időszakok mellett továbbra is gyakran borítják felhők az eget. Legnagyobb eséllyel a Dunántúlon alakulhatnak ki szórványos záporok, zivatarok, de lokálisan máshol is előfordulhatnak. Reggel 10-16, délután 23-29 fok várható.

Péntektől – vasárnapig

hasonló jellegű marad az időjárás: az enyhe éjszakákat jellemzően 23-28 fok közötti, nyáriasan meleg nappalok követik majd. A napsütést ugyanakkor továbbra is többször zavarják felhős időszakok, és minden nap előfordulhatnak szórványosan záporok, zivatarok. Országos, kiterjedt csapadék azonban nem valószínű.

A jövő hét első felében visszatérhet a tavasz

A jövő hét első napjaiban kicsit hűvösebb levegő érkezhet Közép-Európa térségébe, így ekkor már inkább a tavaszra hasonlíthat majd időjárásunk. Frissebb éjszakákra és 20 fok körüli nappalokra van esély. Mindemellett pedig a hét elején növekszik a csapadék valószínűsége is.