A következő egy hónapban több hullámban kaphatjuk vissza a tavaszt

Az elmúlt egy hónap rendkívül meleg, nyárias időjárása után a következő egy hónapban többször is visszakaphatjuk az elmaradt tavaszt. Hiába közeledünk a nyár felé, a következő hetekben több hullámban is érkezhet majd hidegebb, nedvesebb levegő térségünkbe. A nyár pedig kifejezetten hűvös, gyakran esős idővel indulhat. A lehűlések közötti időszakban azonban nyárias napokra is van esély.

Május 12-13: fülledt, nyárias hétvége

Az előttünk álló hétvégén még marad a fülledt, nyárias jellegű időjárás, gyakori felhősödéssel, szórványos záporokkal, zivatarokkal. Csak lokálisan hullhat a zivatarokból jelentősebb csapadék. Éjszakánként 10-16, délutánonként 23-29 fok várható.

Május 14-18: változékonyabb, mérsékelten meleg idő többfelé csapadékkal

Hétfőn még inkább csak a Dunántúlon, keddtől már többfelé és több alkalommal számíthatunk esőkre, záporokra, néhol zivatarokra is. Péntekig összességében nagyobb területen hullhat kiadós csapadék, így végre enyhülhet a szárazság. Megszűnik a nyárias meleg, délutánonként már inkább a 20-21 fok körüli, májusi hőmérsékletek lehetnek jellemzőek.

A pünkösdi hétvégén újból melegedés valószínű

A május 19-23-a közötti időszakban ismét melegebb, jó eséllyel nyárias hangulatú időre van esély eleinte 25, majd 30 fok közeli maximumokkal.

Május 24 – június 10: változékony, gyakran esős és hűvös

Az asztrológiai prognózisok szerint május végén, illetve június elején változékony, mozgalmas időjárásra van kilátás. Ebben a periódusban több alkalommal is hűvös, nedves légtömegek érhetik el térségünket. A köztes időszakokban természetesen van esély melegebb napokra is, de tavasz végére, valamint nyár elejére összességében az átlagosnál hűvösebb, gyakran esős időjárásra utaló jelzések vannak túlsúlyban.