Hétfő estétől már egyre többfelé várható eső

Eleinte csak a Dunántúlon, később máshol is többfelé eshet

Hétfőn délután délnyugat felől fokozatosan egyre nagyobb területen borul be az ég, és eleinte csak a Dunántúlon, az esti- éjszakai óráktól délnyugati irányból már egyre többfelé kell esőre, záporra, néhol zivatarra számítani. Délután A Dunántúlon már csak 16-21, máshol még 21-24 fok valószínű.

Kedden eleinte többfelé, később egyre kevesebb helyen lesz eső

Kedden hajnalban és reggel még sokfelé, napközben aztán délnyugat felől egyre kevesebb helyen várható további eső, zápor. Időnként már felszakadozik a felhőzet, és kisüthet a Nap. Az esti óráktól aztán ismét több felhőre és többfelé esőkre, záporokra érdemes számítani. Hajnalban 13, délután 20 fok körüli, mérsékelten meleg idő lesz.

Szerdán és csütörtökön is tavaszias, változékony idő

A hét közepén is folytatódik mérsékelten meleg, szeles, változékony időjárás 20,21 fok körüli maximumokkal. A néhány órás napsütés mellett gyakori felhősödésre, és több alkalommal esőkre, záporokra készülhetünk.

Péntektől fokozatos javulás

Péntektől ismét emelkedik a hőmérséklet: eleinte 22, a pünkösdi hosszú hétvégén pedig 24, majd 25 fok körüli maximumokra van esély. A napos időszakok mellett ugyanakkor záporok, zivatarok elszórt jelleggel továbbra is kialakulhatnak.