Itt a friss előrejelzés – erre számíthatunk május második felében

Eddig jól bejött a május elején készült májusra szóló asztrológiai előrejelzés: a várakozásoknak megfelelően a nyárias idő után a hónap közepére megérkezett a lehűlés és a csapadék. De nézzük, mire számíthatunk a hónap második felében?

Május 16-18: mérsékelten meleg idő

A következő napokban folytatódik a mérsékelten meleg idő 10 fok körüli éjszakákkal és 20 fok közeli nappalokkal. Szerdán a keleti országrészben enyhítik további kiadós esők a szárazságot, csütörtökön pedig főleg az északi megyékben várható többfelé eső, zápor. Péntektől már kevesebb helyen és kisebb mennyiségben kell csapadékra készülni.

Május 19-24: fokozatos felmelegedés

A hétvégétől lassanként melegebb légtömegek érkeznek fölénk: eleinte 23, majd 25, végül 27 fok köré erősödhet a nappali felmelegedés. Tartósan zavartalan napsütésre azonban kicsi az esély: a napos időszakokat gyakori felhősödés és szórványos záporok, zivatarok szakíthatják majd meg. Ezekből lokálisan hullhat jelentős csapadék.

Május vége: változékonyság, bizonytalan mértékű lehűléssel

Az átlagosnál nagyobb bizonytalanság mellett úgy látszik, hogy május 25-e körül néhány napra ismét hűvösebb, csapadékosabb időjárás jöhet. Ekkor újból többfelé bízhatunk aranyat érő, kiadós esőkben. A hónap legvégére aztán megint melegedésre utaló jelzések látszanak.

Kép forrása: Pixabay