Csütörtökön még többfelé eshet, majd péntektől fokozatos javulás kezdődik

Csütörtökön sok felhő és több helyen csapadék

Csütörtökön ismét a felhők lesznek túlsúlyban, inkább csak a déli megyékben süthet ki hosszabb időre a Nap. Több helyen kell esőre, záporra számítani. A csapadék valószínűsége az ország északi felén a nagyobb. A 10 fok körüli reggel után délutánra is csupán 19-20 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken már csak szórványos záporok

Pénteken a felhős időszakok mellett már több órás napsütésben bízhatunk, és csak szórványosan alakulnak ki kisebb esők, záporok. A hűvös reggel után már kissé magasabbra, 22 fok köré melegedhet a levegő.

A pünkösdi hosszú hétvégén visszatér a kora nyárias meleg

A hosszú hétvégén lassanként tovább melegszik az időjárás. Az éjszakák ugyan még frissek lesznek, délutánonként azonban eleinte 23-24, majd 25-26 fok körüli kora nyárias melegre van kilátás. A háromnapos hétvégén a csapadék esélye is fokozatosan csökken: a több órás napsütés mellett kezdetben még szórványosan, később már csak helyenként alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Jövő hét keddtől ismét növekszik a záporok esélye

Pünkösd után valószínűleg ismét nedvesebb légtömegek érkeznek, így a fülledt időben nagyobb eséllyel kell záporokra, zivatarokra készülni, de egyelőre még marad a nyárias meleg. Sőt kissé tovább, 27 fok köré erősödhet a nappali felmelegedés.