Egy hét múlva jöhet a következő erősebb lehűlés

Ahogy már korábban is írtuk, az asztrológiai prognózisok alapján május végén ismét lehűlésre és csapadékra utaló jelzések látszanak. Most pedig már egyes meteorológiai modellek is lehűlés lehetőségét mutatják a jövő hét végére.

A hosszú hétvégén fokozatos javulás

Az előttünk álló napokban lassan, fokozatosan javul az idő. Az éjszakák ugyan még frissek lesznek, délutánonként azonban szombaton 23, vasárnaptól 24-25 fok köré emelkedik a hőmérséklet. A felhőzet mennyisége, és a záporok, zivatarok valószínűsége napról-napra csökken.

Keddtől – csütörtökig: fülledt, záporos, zivataros

Keddtől ismét nedvesebb, de néhány fokkal még melegebb levegő érkezhet. A napos időszakok mellett a fülledt időben gyakori felhősödés várható, amelyből országszerte minden nap többfelé fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Ezekből lokálisan jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A maximumok 25-27 fok körül alakulhatnak.

Péntektől erősebb lehűlés jöhet

Kis eséllyel már csütörtökön, de valószínűbb, hogy péntektől észak felől hideg léghullámok érhetik el térségünket, így a jövő hét végére az átlagosnál hidegebb, szeles, gyakran esős időjárásra van esély.

Természetesen ez még nem 100%-közeli prognózis. A jövő hét elejétől kezdve egyre pontosabban látszik majd a lehűlés mértéke és a várható csapadék mennyisége.

Kép: Pixabay