Csak ennyi lett a lehűlésből, de a hét végéig folytatódik a zivatarokra hajló időjárás

Ahogy már korábban írtuk, az asztrológiai prognózisok szerint május 25-e körül érkezhet kiadósabb csapadék és lehűlés.

A sok felhő és a csapadékos időjárás miatt a mai napra valóban hűvösebbre fordult időjárásunk. Különösen az ország északi kétharmadán, ahol a déli órákban nagy területen 20 fok alatt maradt a hőmérséklet, miközben végre sokfelé hullott jelentősebb eső. A déli megyékben ugyanakkor csak kissé van hűvösebb az előző napokhoz képest. A lehűlés pedig nem lesz tartós.

Mire számíthatunk a hét végéig?

Pénteken délután már délen is többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás kíséretében. Szombaton ismét többfelé, vasárnap pedig már inkább csak elszórtan, egyre kevesebb helyen, egyre inkább a keleti megyékben van esély csökkenő valószínűséggel további záporokra, zivatarokra.

A pénteki hűvösebb idő után szombaton és vasárnap a fülledt időben már ismét országszerte a 24-29 fok közötti maximumok lesznek jellemzőek. Zivatarok, felhőszakadások környezetében lehet átmenetileg ennél hidegebb.

A jövő héten ízelítőt kaphatunk az igazi nyárból

Hétfőn még elszórtan előfordulhatnak záporok, zivatarok, azonban keddtől egyre inkább a napsütés kerül túlsúlyba, és már csak helyenként van esély egy-egy nyárias zivatarra. Mindeközben pedig tovább melegszik a levegő: eleinte 27-28, a hét közepén már 29-30 fok körüli hamisítatlan nyári időre van kilátás.