Egész héten fülledt, meleg idő – hétvégétől növekszik ismét a zivatarok esélye

Nemcsak május utolsó-, hanem június első napjaiban is kitart a fülledt, meleg időjárás. A hét közepén átmenetileg kevesebb helyen, majd péntektől újra egyre többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani.

Szerdán és csütörtökön

éjszakánként 15-17, délutánonként pedig 29-30 fok körüli nyárias meleg várható. A sok napsütést időnként gomolyfelhők zavarják majd, amelyekből szerdán országszerte csak elvétve, csütörtökön pedig leginkább a Dunántúlon, de ott is csak szórványosan van esély nyárias záporokra, zivatarokra.

Péntektől – vasárnapig

fokozódik a fülledtség, a napsütés mellett gyakrabban törnek magasra a gomolyfelhők, és ezekből a felhőkből már ismét nagyobb valószínűséggel, többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Most úgy tűnik, hogy csak 1-2 fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés, vagyis még így is többnyire a 25-30 fok közötti tartományban maradhat a hőmérséklet. Kiterjedtebb, lassan mozgó zivatartömbök területén azonban átmenetileg jelentősebben felfrissülhet a levegő. Főként vasárnap van erre esély.

A jövő hét elején

előreláthatólag még nem lesz nagy változás: egyelőre marad a fülledt meleg, zivatarokra hajló időjárás. Jelentősebb átalakulás június 5-e után jöhet.