Itt a friss előrejelzés – ez valószínű a következő két hétben

Az már biztos, hogy az átlagosnál melegebb idővel indul a meteorológiai nyár, de június első felében már van esély némi felfrissülésre is.

Május 31 – június 5

Az előttünk 6 napban nagy valószínűséggel marad az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb, hamisítatlan nyári időjárás. Eleinte alacsony valószínűséggel fordulhatnak elő helyi záporok, majd péntektől – hétfőig a fülledt időben már ismét többfelé van esély záporokra, zivatarokra, amelyekből lokálisan, az ország egy részén reménykedhetünk kiadósabb csapadékban. Péntekig 30, a hétvégén „csak” 27-28, a jövő hét elején ismét inkább a 30 fok körüli maximumok lesznek jellemzőek, tehát nagy hőmérsékleti kilengések nem valószínűek. Ettől függetlenül hétvégén, az intenzívebb zivatarok, felhőszakadások környezetében átmenetileg jelentősebben visszaeshet a hőmérséklet.

Június 6-12

A június 6-12-e közötti időszakban már van esély arra, hogy a korábbiaknál frissebb légtömegek is elérjék térségünket. Ebben a periódusban tehát bízhatunk abban, hogy ha nem is tartósan, de legalább 1-2 napra az átlagos közelébe, sőt akár kissé az alá is mérséklődhet a nappali felmelegedés, és végre az ország nagyobb részén fordulhat elő számottevő csapadék is.