Meleg, de kissé változékony időt tartogat a június, átmeneti felfrissülésekkel

A következő egy hónapra szóló asztrológiai prognózisok alapján júniusban is gyakran kell az átlagosnál melegebb időre készülni, ugyanakkor a májusinál kissé változékonyabb lehet a nyár első hónapja. Időnként hidegfrontok érhetik el térségünket, amelyek csapadékot és felfrissülést hoznak magukkal.

Június 2-5

A következő napokban is marad a fülledt, meleg időjárás éjszakánként 16-17, délutánonként 27-29 fok körüli hőmérsékletekkel. A napsütést többször zavarják majd felhős időszakok, és több alkalommal többfelé fordulhatnak elő záporok, zivatarok, néhol felhőszakadások, de ezekből csak lokálisan, az ország egy részén hullhat kiadósabb csapadék.

Június 6-17

Ebben az időszakban két hullámban érkezhet frissebb levegő térségünkbe: először valószínűleg június 6-a körül, majd a hónap közepén, a 14-17-e közötti napokban. Ekkor átmenetileg az átlagos közelébe, vagy akár kissé az alá is mérséklődhet a nappali felmelegedés, és különösen a hónap közepén növekszik a csapadék valószínűsége. Ezt leszámítva többnyire az átlagosnál melegebb időre van esély, időnként helyi záporokkal, zivatarokkal. 

Június 20-a körül

dél felől már forróbb légtömegek érhetik el Közép-Európát, így ekkor, idén először egy kisebb, néhány napos hőhullámra is van esély.

Június 23-30

A hónap utolsó hetére már változékonyabb időjárásra utaló jelzések látszanak hullámzó hőmérsékletekkel: 23-a, illetve 28-a környékén érhetik el térségünket hidegfrontok, amelyek többfelé okozhatnak záporokat, zivatarokat és néhány napos felfrissülést.