Alig érezhető felfrissülés jön a hét közepére, aztán ismét melegszik az idő

A következő napokban északkelet-, és kelet Európát hűvösebb légtömegek árasztják majd el. Ettől várhattunk volna a hét közepén lehűlést, de egyre valószínűbb, hogy a hideg levegő nagy része Magyarországtól északkeletre halad el, így nálunk csak alig érezhető 1-2 fokos felfrissülésre számíthatunk.

Hétfőn és kedden

marad a fülledt, meleg időjárás 28-30 fok körüli maximumokkal. A napos időszakok melletti gomolyfelhő-képződésből mindkét napon szórványosan, hétfőn kevesebb, kedden ismét nagyobb területen kell záporokra, zivatarokra készülni. Ezekből csak lokálisan hullhat kiadósabb csapadék.

Szerdán

az ország délnyugati felén még továbbra is marad a zivatarokra hajló fülledt idő, ugyanakkor az északi-, északkeleti megyéket már szárazabb, frissebb légtömegek érintik, így északkelet felől a napsütés kerül túlsúlyba, és egy kissé felfrissül a levegő. 24-29 fok közé mérséklődik a meleg, de még ez is magasabb az ilyenkor szokásosnál.

Csütörtökön

egy kicsit „frissebb”, szárazabb napra van kilátás reggel 15, délután 27 fok körüli hőmérsékletekkel. Kisebb eséllyel fordulhatnak elő záporok, zivatarok.

Péntektől

újból egyre inkább a fülledt, melegedő időjárás lehet jellemző enyhe éjszakákkal és 30 fok körüli délutánokkal. A napsütést gyakran zavarják majd gomolyfelhők, amelyekből több alkalommal és többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok.