Hétfőn és kedden kánikula, majd a hét közepén lehűlés várható

Hétfőn és kedden kánikula

A hét első napjaiban dél felől a korábbiaknál egy-két fokkal még melegebb levegő érkezik: délutánonként egyre nagyobb területen számíthatunk 30-33 fok közötti kánikulai melegre. A fülledt időben azonban elszórtan, hétfőn főleg északkeleten- keleten, kedden északon kell záporokra, zivatarokra számítani.

A hét közepén lehűlés

A hét közepén egy hidegfront közelíti meg, majd éri el térségünket. Szerdán ismét egyre többfelé fordulhatnak elő záporok, zivatarok, és az északnyugati megyéket már pár fokkal hűvösebb légtömegek érik el. Máshol még 30 fok körüli melegre van kilátás.

Csütörtökre és péntekre nagy valószínűséggel már országszerte jelentősen felfrissül a levegő: az északnyugati széllel 20-27 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés. Eleinte többfelé, később egyre kevesebb helyen várható csapadék (az ország egy részén jelentős mennyiség is hullhat).

A hétvégére lassú melegedés

A hétvégén lassanként ismét egyre melegebb, de egyúttal újból nedvesebb létömegek érkezhetnek fölénk, így növekszik a záporok, zivatarok esélye. A kánikulai meleg vasárnapig valószínűleg nem tér vissza. Úgy tűnik, hogy jelentősebb felmelegedésre legkorábban 18-a után számíthatunk.