Kánikulával és sok napsütéssel indul jövő héten a csillagászati nyár, aztán…

A hűvösebb napok után fokozatosan javul időjárásunk, de a napsütéses, hamisítatlan kánikulai időjárás majd csak a jövő hét közepére érkezik meg. Június 21-én igazi  strandidővel indulhat a csillagászati nyár.

Vasárnap főleg keleten és délen zivatarok

Vasárnap a napos időszakok mellett még mindig gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és legnagyobb eséllyel ismét az ország keleti-, valamint déli felén kell szórványosan záporokra, zivatarokra készülni. Reggel 14-19, délután 25-30 fok várható, ami melegebb a június közepén szokásosnál.

Hétfőn és kedden egyre kevesebb zápor

A jövő hét első két napján még mindig előfordulhatnak helyi záporok, zivatarok, de egyre kisebb mennyiségben és egyre kevesebb helyen kell rájuk számítani. A maximumok továbbra is 25-30 fok között tetőznek majd.

Június 20-a körül igazi kánikula

A jövő hét közepén, szerdán és csütörtökön már sok napsütésre és 30-32 fok körüli kánikulai melegre van kilátás. Ezekben a napokban csapadékra minimális az esély.

A jövő hétvégére hidegfront érkezhet

A hét közepi kánikula után pénteken hidegfront közelítheti meg térségünket, amely valószínűleg a jövő hét végére felfrissülést és záporokat, zivatarokat hoz magával.