A hét közepén kánikula, majd hétvégére erős lehűlés jön

Továbbra sem változott az előrejelzés: a hét közepén egy rövid kánikula várható, majd a hétvégére nagy valószínűséggel hidegfront hoz lehűlést.

Kedden már melegszik az idő

Kedden a napsütést még időnként felhők zavarják, amelyekből főleg az ország középső felén alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok, de délutánra már 27-32 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán és csütörtökön strandidő

A hét közepén kevesebb felhőre, több napsütésre számíthatunk, és csütörtök késő délutánig/estig csak kis eséllyel alakulhatnak ki záporok. Az éjszakák enyhék lesznek, délutánonként pedig 30-32 fok körüli kánikula várható.

Pénteken erős hidegfront

Pénteken egy markáns hidegfront közelíti, majd éri el térségünket. Fokozatosan beborul az ég, és egyre többfelé kell esőkre, záporokra, zivatarokra készülni, miközben északnyugat felől 8-10 fokkal hidegebb levegő árasztja el az országot.

Friss, mérsékelten meleg hétvége

A front mögött hétvégére jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Kifejezetten hideg (10 fok körüli) éjszakákra és  20-25 fok közötti, mérsékelten meleg nappalokra van kilátás.

A hétvégi lehűlés nagy (80-90%-os) valószínűséggel bekövetkezik, a hidegfront érkezésének időpontjában ugyanakkor még van egy kis bizonytalanság. Legkorábban pénteken hajnalban, legkésőbb pénteken este kezdődhet meg északnyugat felől a hideg levegő beáramlása hazánkba. 

Fotó: Pixabay