Hétvégére búcsút inthetünk a nyárias időnek – pénteken érkezik az erős lehűlés

Továbbra is nagyon valószínű, sőt szinte már biztosra vehető, hogy pénteken erős hidegfront hoz lehűlést, így  a hétvégére inkább kirándulást, nem pedig strandolást érdemes tervezni.

Szerdán és csütörtökön még kánikula

Az előttünk álló két napban a nyugat felől közeledő hidegfront előtt még egyre melegebb levegő érkezik fölénk, így a hét közepén az enyhe éjszakákat 28-34 fok közötti kánikulai nappalok követik. A többórás napsütést időnként felhők zavarják, de csütörtök estig csak elszórtan kell záporokra számítani.

Csütörtökön az esti óráktól aztán a közeledő hidegfront miatt északnyugat felől egyre nagyobb eséllyel alakulnak ki heves záporok, zivatarok.

Pénteken vonul át a hidegfront

Pénteken viharos északnyugati széllel átvonul felettünk a hidegfront. Útját sokfelé esők, záporok, zivatarok kísérik. Többfelé hullhat kiadós csapadék. A délutáni órákban kezdhet el felszakadozni a felhőzet. 20 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés, ettől melegebb esetleg délkeleten lehet kezdetben.

Hűvös, tavaszias hangulatú hétvége

A hidegfront mögött hétvégén hideg (6-12 fok közötti) éjszakákra és friss, 20-22 fok körüli délutánokra készülhetünk élénk északnyugati széllel. Jó hír viszont, hogy a jelenlegi számítások szerint több órás napsütésben bízhatunk. Az időnként megnövekvő felhőzetből csak szórványosan valószínűek záporok (nagyobb eséllyel vasárnap).

A jövő héten fokozatosan visszatér a nyár

Hétfőtől délnyugat felől ismét napról-napra egyre melegebb és száraz légtömegek érkeznek: a jövő hét közepére már visszatérhet a 25-30 fok közötti nyárias meleg.