Péntektől – hétfőig az átlagosnál hűvösebb, friss időjárásra készülhetünk

Pénteken érkezik meg az az erős hidegfront, ami a hétvégére meghozza  jelentős lehűlést. Ezt követően nagyjából a jövő hét elejéig kitart az átlagosnál hűvösebb időjárás.

Csütörtökön még akár 34 fok is lehet

Csütörtökön az érkező hidegfront előtt még 29-34 fok közé melegszik a levegő. A többórás napsütés mellett napközben csak elszórtan fordulhat elő egy-egy nyárias zápor. Az esti óráktól aztán északnyugat felől egyre többfelé kell záporokra, heves zivatarokra készülni.

Péntekre jelentős lehűlés

Pénteken hajnalban és délelőtt sokfelé, majd egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, zivatar. Több helyen kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. Napközben északnyugat felől már felszakadozhat a felhőzet. A viharos északnyugati széllel 17-22 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés.

Szombattól – hétfőig mérsékelten meleg idő

A hétvégén és még hétfőn is az ilyenkor szokásosnál hűvösebb, friss időjárásra számíthatunk. Éjszakánként 10, délutánonként a hétvégén 20-22, hétfőn 23 fok körüli maximumokra van kilátás. A több órás napsütés mellett időnként felhős lesz az ég, és főleg vasárnap van esély szórványosan záporokra.

Keddtől visszatér a nyárias idő

Keddtől fokozatosan visszatér a nyárias hangulatú időjárás egyre több napsütéssel. Kedden 25-26, a hét közepén már 27, majd 28-29 fok körüli legmagasabb nappali hőmérsékletekre van esély, az éjszakák viszont a hét közepéig még frissek maradnak.

A következő időjárás-változás jövő hét csütörtök-péntek környékén érkezhet.