Itt a friss kéthetes előrejelzés – erre számíthatunk július 5-éig

Valószínűleg az előttünk álló két hétben is marad a változékony időjárás. Tartós, erős hőségre egyelőre továbbra is kicsi az esély. 

Június 22-24: az átlagosnál hűvösebb

Pénteken markáns hidegfront vonul át felettünk záporokkal, zivatarokkal, ami mögött a hétvégén friss időjárásra érdemes készülni hűvös (10 fok körüli) éjszakákkal és mérsékelten meleg (20-22 fok körüli) nappalokkal. A többórás napsütés mellett ugyanakkor csak elszórtan fordulhatnak elő záporok. Hétfőtől már melegedés kezdődik, de még mindig hűvösebb lesz az ilyenkor szokásosnál.

Június 25-27: fokozatos, lassú melegedés

A jövő hét közepéig előreláthatólag fokozatosan, lassanként visszatér a nyáriasabb jellegű idő, azonban kánikula nem valószínű. Eleinte 24-26, majd 27-28 fok köré erősödhet a nappali felmelegedés.

Június 28-a körül ismét hűvösebb

A június 28-ai telihold környékén aztán ismét kissé hűvösebb, nedvesebb légtömegek érhetik el térségünket, így ekkor növekszik a csapadék esélye, és újból az átlagos alá süllyedhet a hőmérséklet.

Június 29 – július 5

Úgy tűnik, hogy június utolsó-, illetve július első napjaiban sem nyugszik még meg tartósan a légkör felettünk. Összességében változékony, időnként záporokra, zivatarokra hajló átlagos hőmérsékletű idő valószínű (átmeneti kisebb felmelegedésekkel, majd lehűlésekkel).

Az időszak végén, július 4-e után kezdődhet egy tartósabban száraz, meleg időszak.