A hét közepére ismét hűvösebb, esős időjárás jöhet

Továbbra is úgy tűnik, hogy a hét első felében csak néhány fokos, átmeneti melegedés várható. Ez a gyenge felmelegedés azonban máris megtorpan majd a hét közepén. Akkor ugyanis ismét nedvesebb és hűvösebb légtömegek áramlanak fölénk.

Hétfőn

a napsütés mellett gyakori felhősödés várható. Szórványosan kisebb esők, záporok bárhol előfordulhatnak, de nagyobb eséllyel a Dunántúlon kell rájuk számítani. Délutánra 18-24 fok közé melegszik a levegő. A nyugati megyékben lesz a leghűvösebb.

Kedden

valamivel kellemesebb, nyáriasabb hangulatú időjárásra számíthatunk több órás napsütéssel, ami mellett kevesebb helyen van esély záporokra. Reggel 9-14, délután 22-27 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán és csütörtökön

ismét hűvösebb, gyakran borongós, esőkre, záporokra hajló időjárásra van kilátás. Többfelé hullhat jelentősebb mennyiségű csapadék. 20-22 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés, de a tartósan esős tájakon egész nap 20 fok alatt maradhat a hőmérséklet.

Péntektől – vasárnapig

Lassan, fokozatosan melegszik az idő, de valószínű, hogy az igazi, hamisítatlan nyári időjárás még ekkor sem tér vissza. Az időnként megnövekvő felhőzetből eleinte elszórtan, majd egyre kevesebb helyen fordulhatnak elő záporok.