Július első hetében térhet vissza a 30 fok feletti kánikula

Ezen a héten még nagy valószínűséggel nem tér vissza a kánikula, sőt a hét közepén kifejezetten hűvös, esős időjárásra kell készülni. A jövő hét folyamán viszont már jelentősebb átalakulás kezdődhet: dél felől a mostaninál jóval melegebb légtömegek érhetik el a térségünket.

A hét közepén esős idő

Szerdán és csütörtökön több hullámban nedves levegő érkezik fölénk, így a gyakran borongós égből országszerte sokfelé kell esőkre, záporokra, több helyen kiadós csapadékra számítani.  A tartósan felhős, esős vidékeken napközben is 20 fok alatt marad a hőmérséklet, de máshol is mérsékelt lesz a nappali felmelegedés. Csütörtökön a keleti megyékben, pénteken már országszerte kevéssel 25 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, de pénteken fokozódik a fülledtség, és növekszik a zivatarok esélye.

A hétvégén már szárazabb, de még 30 fok alatt

A hétvége szárazabbra fordul időjárásunk, de a pénteken kezdődő melegedés máris megtorpan, ugyanis szombat délutántól észak felől frissebb, hűvösebb léghullámok érkeznek, így vasárnap a napos idő ellenére inkább 25 fok közelében alakulnak majd a maximumok.

A jövő héten visszatérhet az igazi kánikula

Július első napjaiban dél felől fokozatosan egyre melegebb, többnyire száraz léghullámok érhetik el térségünket, így a jövő hét közepétől már visszatérhet az igazi kánikula: egyre nagyobb területen érheti el, majd haladhatja meg a hőmérséklet a 30 fokot. Mindehhez valószínűleg sok napsütés is társul majd, a záporok, zivatarok esélye pedig csökken.