Pénteken fülledt, csapadékos, a hétvégén szárazabb, de ismét hűvösebb idő várható

Péntekig továbbra is nedves, de fülledtebb levegő áramlik fölénk, majd a hétvégére észak felől szárazabb, frissebb légtömegek érkeznek fölénk. Az igazi strandidőre még várni kell néhány napot.

Pénteken sokfelé záporok, zivatarok

Pénteken a néhány órás napsütés mellett gyakran beborul az ég, és a fülledt időben országszerte sokfelé kell záporokra, zivatarokra készülni. Ezekből helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Reggel 13-18, délután 23-28 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton szárazabb, szeles idő

Szombaton élénk, többfelé erős északias széllel frissebb, szárazabb légtömegek árasztják el térségünket. Az ország nagy részén a gomolyfelhők mellett már több órára kisüt a Nap és csapadék nem várható, azonban a középső országrészben több lehet a felhő, és ezeken a tájakon elszórtan záporokra is számíthatunk.  Délután 21-26 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Mérsékelten meleg, de napos vasárnap

Vasárnap a friss (9-14 fok közötti) hajnal után délutánra is csupán 19-24 fok közé melegszik a levegő. A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarhatják, de inkább csak helyenként, nagyobb eséllyel északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor. A szél fokozatosan veszít erejéből.

Fotó: Pixabay