Itt a friss kéthetes előrejelzés – július első felében beköszönt az igazi strandidő

Az elmúlt időszak változékony, csapadékos, gyakran hűvös időjárása után július első felében végre a nyaralóknak is kedvez az időjárás. A következő egy-két napban ugyan még frissebb, hűvösebb időre van kilátás, a jövő hét azonban már egyre melegebb, igazi strandidőt tartogat.

Július 1-2: frissebb, de száraz

A szombaton érkező száraz hidegfront mögött vasárnap 19-24, hétfőn 21-26 fok közötti frissebb, de már többnyire napos, eleinte szeles időre számíthatunk, azonban északkeleten még van esély egy-egy záporra. Az éjszakák kimondottak csípősek (9-14 fok ) lesznek, sőt a derült, szélcsendes tájakon 5-9 fok közé is lehűlhet a levegő.

Július 3-8: egyre melegebb idő

Jövő hét keddtől fokozatosan egyre melegebbre fordul időjárásunk. Az éjszakák napról-napra enyhülnek, a maximumok pedig kezdetben 26, majd 28, hét közepétől pedig egyre inkább 30 fok körül alakulnak. Alapvetően sok napsütésre van kilátás, de időnként, főleg július 4-e, illetve 8-a körül nagyobb eséllyel alakulhatnak ki nyárias záporok, zivatarok.

Július 9-14: kánikulai napok

Július 8-a körül lehet egy átmeneti, kisebb megtorpanás a felmelegedésben, majd a július 9-14-e közötti időszakban egy újabb, ezúttal már erősebb hullámban érkezhet felmelegedés: ekkor jó eséllyel egyre többfelé a 35 fokot ostromolhatja majd a hőmérséklet.