Napról-napra tovább melegszik az idő – a hét közepén már 30-31 fok is lehet

A hűvös hétvége után a következő napokban fokozatosan egyre melegebb légtömegek érkeznek fölénk: hétfőn még csak kora nyárias, keddtől már az ilyenkor szokásosnak megfelelő igazi júliusi idő várható.

Hétfőn

A sok napsütés mellett főleg délnyugaton és északkeleten lehet több gomolyfelhő az égen, de csapadék nem valószínű. Délután az átlagosnál még mindig hűvösebb, de már kellemes, 21-26 fok közötti kora nyárias hőmérsékleteket mérhetünk.

Kedden már júliusi idő

Kedden még kissé csípős (9-14 fok) lesz a hajnal, délutánra azonban a sok napsütés és a dél felől áramló melegebb levegő hatására már 24-29 fok közé melegszik a levegő, ami megfelel a július elején szokásos értékeknek.

A hét közepén 30-31 fok is lehet

A hét közepére az éjszakák tovább enyhülnek , délutánonként pedig egyre nagyobb területen éri el a hőmérséklet a 30 fokot. Továbbra is a napsütés lesz a jellemző, azonban az idő előrehaladtával fokozódik a fülledtség, és helyi záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

A hétvégén egy kicsit megtorpanhat a melegedés

Péntektől – egyelőre nagyobb bizonytalanság mellett – egy gyenge hidegfront miatt átmenetileg pár fokkal mérséklődhet a felmelegedés, és növekszik a záporok, zivatarok esélye, de jelentős, tartós lehűlésre jelen pillanatban kicsi az esély. Úgy tűnik, hogy az átmeneti megtorpanás után a jövő hét elejétől ismét egyre melegebb légtömegek érkezhetnek fölénk.