Olyan idő van, amilyennek ilyenkor lennie kell

Kedd délutánra az ország nagy részén már 27 fok köré melegedett a levegő, ami pontosan megfelel a július elején szokásos értékeknek. A hét közepén további melegedésre számíthatunk, de ezzel együtt fokozódik a fülledtség és a zivatarok esélye.

Szerdán

a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, amelyekből helyenként záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Leginkább a nyugati és déli megyékben van esély erre. A hajnali 10-16 fokról délutánra már 26-31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön

A sok napsütés és a dél felől érkező meleg levegő hatására már 28-33 fok között tetőzik a hőmérséklet. A délutáni órákban ismét gomolyfelhők jelennek meg az égen, amelyekből főleg a Dunántúlon kell elszórtan záporokra, zivatarokra számítani.

Pénteken

egy gyenge hidegfront hatására gyakrabban növekszik meg a felhőzet, és országszerte többfelé fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Jelentős, drasztikus lehűlés azonban várhatóan nem jön: a Dunántúlon 25-27, a Dunától keletre 28-32 fok közötti hőmérsékletre van kilátás.

A hétvégén

a front elhagyja térségünket. Szombaton nyugat-északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen, egyre inkább a keleti megyékben van esély záporokra. Vasárnaptól előreláthatólag már ismét a napsütés kerül túlsúlyba, és kellemes, de nem túl magas 25-30 fok közötti nyárias hőmérsékletre számíthatunk.