A kánikula után gyenge hidegfront jön, de csak pár fokos lehűlést hoz

Csütörtök délután éri el tetőpontját a mostani felmelegedés: 29-33 fok közötti kánikula várható, majd pénteken egy gyenge hidegfront érkezik nyugat felől. Jó hír a nyaralóknak, hogy ez a front nem hoz jelentős és tartós lehűlést.

Pénteken

hajnalban nyugat felől egyre több felhő érkezik fölénk, és eleinte inkább a Dunántúlon, napközben már egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, legkésőbb a keleti-délkeleti megyékben. A Dunántúlt már kissé frissebb levegő árasztja el, így ott 24-27 fok között, míg a Dunától keletre még 28-33 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton

A hidegfront és felhőzete délkelet felé fokozatosan  elhagyja térségünket. Eleinte még többfelé, majd északnyugat felől egyre kevesebb helyen kell záporokra számítani, miközben egyre nagyobb területen süthet ki a Nap. Az élénk, időnként erős északnyugati széllel 24-29 fok közé frissül fel a levegő, de ez még mindig megfelel a július elején szokásos értékeknek.

Vasárnap

a front mögött már országszerte kellemes, többnyire napos strandidőre van kilátás 27-29 fok körüli maximumokkal.

A jövő héten

valószínűleg marad a kellemesen meleg, 25-30 fok közötti nyárias idő időnként záporokkal, zivatarokkal. A hét második felében van esély erősebb felmelegedésre, de ebben egyelőre még nagy a bizonytalanság.