A jövő héten is folytatódik a 30 fok közeli júliusi nyár

Az elmúlt napokban kezdődött kellemes nyaralóidő tartósnak ígérkezik. Az előttünk álló hét nagy részében folytatódik az ilyenkor szokásosnak megfelelő 28 fok körüli júliusi nyár, de időnként záporok frissíthetik a levegőt.

Vasárnap és hétfőn

a sok napsütés melletti gomolyfelhősödésből főként az északkeleti és délnyugati területeken van esély egy-egy záporra, zivatarra. Éjszakánként 13-18, délutánonként 26-31 fok közötti hőmérséklet várható.

Kedden és szerdán

egy kicsit változékonyabbra fordul időjárásunk. Kedden főként az ország déli harmadán, szerdán pedig a keleti-északkeleti megyékben növekszik a felhők és a záporok, zivatarok valószínűsége. A záporok, zivatarok környezetében több fokkal visszaeshet a hőmérséklet, azonban az ország nagy részén továbbra is a 28 fok körüli maximumok lesznek jellemzőek.

Csütörtöktől – vasárnapig

folytatódik az igazi nyári idő, ráadásul ismét kevesebb helyen kell záporokra készülni. Eleinte még 28 fok körüli értékekre számíthatunk, majd a jövő hétvégén erősebb felmelegedésre utaló jelzések látszanak, így ekkor egyre nagyobb területen kúszhat 30 fok fölé a hőmérő higanyszála.