A jövő hét fülledt, meleg, nyári időt tartogat, időnként zivatarokkal

Az előttünk álló egy hétben összességében már az átlagosnál melegebb időre van kilátás. Úgy tűnik azonban, hogy a napsütés nem lesz tartósan zavartalan: fokozódik a fülledtség, időnként  záporokra, zivatarokra érdemes készülni.

Vasárnap

a néhány órás napsütés mellett gyakori felhősödésre van kilátás, és országszerte többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, amelyeket helyenként felhőszakadás is kísérhet. Hajnalban 15-21, délután többnyire 25-30 fok várható, de a tartósabb borongós, csapadékos vidékeken (főként északon) ennél pár fokkal hűvösebb lehet.

Hétfőn

még mindig nedves levegő lesz felettünk, így a napos időszakok mellett a felhők lesznek túlsúlyban, és több alkalommal többfelé van esély újabb záporokra, zivatarokra. A maximumok továbbra is többnyire a 25-30 fok közötti tartományban tetőznek majd.

Keddtől – vasárnapig

Viszonylag nagy (70%-közeli) valószínűséggel meleg, nyárias időszak következik, sőt a hét közepétől egyre inkább jellemzővé válhatnak a 30 fok körüli, illetve kevéssel a feletti hőmérsékletek, miközben fokozódhat a fülledtség. Tartósan zavartalan napsütésre viszont a jelenlegi számítások szerint kicsi az esély. A napsütés mellett délutánonként gomolyfelhők képződnek, amelyekből szórványosan minden nap kialakulhatnak frissítő záporok, zivatarok.