Itt a friss kéthetes előrejelzés – ilyen időjárás valószínű augusztus 8-ig

A következő két hétben összességében az ilyenkor szokásosnál kissé melegebb, igazi nyári időjárásra utaló jelzések vannak túlsúlyban. Több alkalommal is számíthatunk kevéssel 30 fok feletti kánikulára, sőt van esély arra is, hogy idén először néhol a 35 fokot is meghaladja a hőmérő higanyszála.

Július 26 – 31.

A hónap hátralévő részében nagy valószínűséggel állandósulnak a 30 fok körüli nappalok és a 20 fok körüli éjszakák, de egyre fülledtebbé válik a levegő, így a napsütés mellett növekszik a gomolyfelhők mennyisége és a délutáni záporok, zivatarok száma. Ezeket helyenként felhőszakadás, jégeső, illetve átmeneti hőmérsékletcsökkenés kísérheti.

Augusztus 1 – 8.

Augusztus első hetében is  többnyire meleg, de már valamivel változékonyabb időre van kilátás. Kis valószínűséggel a hónap első napjaiban lehet egy átmeneti, mérsékeltebb lehűlés, amit aztán 3-8-a között erősebb felmelegedés követhet. Tartósan száraz, zavartalanul napos időszakra azonban ekkor is kicsi az esély. A gyakori záporok, zivatarok, továbbra is jellemzőek maradhatnak.