Fülledt, kánikulai hétvége vár ránk nyárias záporokkal, zivatarokkal

A hét utolsó napjaiban tovább fokozódik a fülledtség, és főleg a hétvége első felében szaporodik meg a záporok, zivatarok száma, majd a hét legvégére ismét csökken az esélyük.

Pénteken

az enyhe ( 16-21 fok közötti) hajnal után délutánra 30 fok köré melegszik a levegő. A napsütés mellett ugyanakkor ismét gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan kell záporokra, zivatarokra készülni. Az intenzívebb zivatarok, felhőszakadások környezetében lokálisan átmenetileg felfrissülhet a levegő, majd miután elvonulnak, ismét gyorsan emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton

továbbra is 30-31 fok körüli maximumok várhatóak, de ekkor a fülledt időben országszerte még nagyobb eséllyel pattanhatnak ki frissítő záporok, zivatarok, amelyeket néhol akár felhőszakadás, jégeső is kísérhet.

Vasárnap

kissé erősödik a kánikula: délután az ország nagy részén 31-32 fok körüli értékeket mérhetünk majd. Mindehhez pedig a korábbiaknál több napsütés és kevesebb zivatar társul. Inkább már csak a keleti megyékben fordulhatnak elő szórványosan.

A jövő hét első napjaiban

egyértelműen a nyaralóknak kedvez az időjárás. Előreláthatólag kicsit még tovább, 32-33 fok köré fokozódik a hőség. Jelenleg úgy tűnik, hogy hétfőn és kedden a sok napütés mellett csak elszórtan bízhatunk frissítő záporokban.

Kép: Pixabay