Még legalább 6 napig hőség – addig csak a zivataroktól remélhetünk felfrissülést

Az előttünk álló 6 napos időszakban nagy valószínűséggel folytatódik a kánikula. A hét közepén azonban a fülledt időben ismét többfelé van esély zivatarokra, amelyek átmeneti felfrissülést hozhatnak a hőségben.

Szerdán és csütörtökön

a korábbiaknál kissé nedvesebb légtömegek áramlanak fölénk, így fokozódik a fülledtség és a napsütést több gomolyfelhő zavarja. Ezekből a felhőkből országszerte nagyobb eséllyel fordulhatnak elő nyárias záporok, zivatarok. Némelyiket felhőszakadás, jégeső is kísérheti. Éjszakánként 18-24, délutánonként  többnyire 30-34 fok közötti értékeket mérhetünk, de a záporokkal, zivatarokkal érintett tájakon rövid időszakokra kellemesen felfrissülhet a levegő.

Péntektől – hétfőig

újból szárazabbra fordul az idő: sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, és csak helyenként bízhatunk egy-egy frissítő zivatarban. Az enyhe (20-22 fok körüli) éjszakákat továbbra is 30-35 fok közötti kánikulai nappalok követik majd.

Legkorábban augusztus 7-e körül lehet némi változás

Leghamarabb jövő hét kedd-szerda környékén érheti el pár fokkal hűvösebb légtömeg a térségünket, de ebben még nagy a bizonytalanság. Komoly, erős lehűlésre viszont még ekkor is minimális az esély.

Kép: Pixabay