Itt a friss kéthetes előrejelzés – vannak még tartalékai a kánikulának

Az előttünk álló két hét nagy valószínűséggel összességében az átlagosnál melegebb, időnként jóval melegebb időjárást tartogat. A maximum hőmérsékletek többnyire 30 fok felett tetőznek majd, de emellett kisebb felfrissülésre is van remény.

Augusztus 1-2

Szerdán és csütörtökön országszerte többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok, amelyek környezetében átmenetileg kellemesen felfrissülhet a levegő. Ettől függetlenül a 30-34 fok közötti kánikula lesz jellemző.

Augusztus 3-6

A hét második felében ismét szárazabb, naposabb időre van kilátás. Csak elvétve fordulhat elő egy-egy nyárias zápor. Folytatódik a hőség: az enyhe éjszakákat 30-35 fok közötti nappalok követik majd.

Augusztus 7-e körül

növekszik a záporok, zivatarok esélye, és pár fokkal hűvösebb légtömegek érhetik el térségünket. Jelentős, tartós lehűlés azonban nem valószínű. Legrosszabb esetben 28-30 fok köré mérséklődhet a nappali felmelegedés.

Augusztus 8-15

Az augusztus 8-11-e közötti időszakban újra erőre kaphat a 30 fok feletti kánikula, majd az augusztus 11-ei újhold környékén/után néhány napra akár már jelentősebben is felfrissülhet a levegő csapadék kíséretében. Ez utóbbi azonban egyelőre még nagy bizonytalanságot mutat.