Péntektől kevesebb zápor, több napsütés és ismét 30-35 fok közötti kánikula

Az előttünk álló hétvége a strandidő és a kánikula jegyében telik majd, ráadásul péntektől-vasárnapig ismét szárazabb légtömegek áramlanak fölénk, így csökken a frissítő záporok esélye.

Pénteken

északkelet felől szárazabb levegő érkezik: az ország északkeleti kétharmadán már egyre inkább a napsütés kerül túlsúlyba, amit kevés gomolyfelhő zavar majd. A nyugati-, valamint déli megyékben azonban még elszórtan továbbra is kialakulhatnak záporok, zivatarok. A hajnali 18-24 fokról délutánra 29-34 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton

sok napsütésre, kevés felhőre és 30-35 fok közötti kánikulára érdemes készülni. Csak elvétve és kis eséllyel hozhat egy-egy nyárias zápor felüdülést.

Vasárnap

az erős augusztusi napsütésben újra 30-35 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de ekkor az északi megyékben már kicsit nagyobb valószínűséggel fordulhatnak elő helyi záporok, zivatarok. Alapvetően azonban továbbra is a napos idő lesz jellemző.

A jövő hét első napjaiban

újból növekszik a zivatarok esélye, és átmenetileg 30-31 fok köré mérséklődhet a hőség. Jelentős, tartós lehűlésre nagyon kicsi az esély, sőt a jövő hét közepére megint egyre erősebb kánikula körvonalazódik.