A hét közepétől fokozódik a hőség, helyenként 35 foknál is melegebb lehet

Hétfőn egy árnyalattal mérsékeltebb lesz a kánikula, de a következő napokban ismét erősödik a nappali felmelegedés. Szerdától az ország egy részén már 35 fokot meghaladó forróság valószínű.

Hétfőn

a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják. Ezekből a felhőkből legnagyobb eséllyel a déli megyékben alakulhatnak ki frissítő záporok, zivatarok, azonban máshol sem kizárt az előfordulások. Délután a korábbi napoknál pár fokkal mérsékeltebb, 29-33 fok közötti kánikula várható.

Keddtől – péntekig

dél felől ismét egyre forróbb légtömegek áramlanak fölénk: eleinte 30-35, majd 32-37 fok közötti hőségre érdemes készülni. Csütörtökig a sok napsütés mellett csak elvétve bízhatunk egy-egy frissítő záporban, péntek délutántól aztán egy közeledő gyenge hidegfront előtt már növekszik a záporok, zivatarok esélye.

Szombaton

a gyenge hidegfront hatására pár fokkal „frissebb” levegő érkezhet fölénk, és nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki zivatarok, de jelentős, erős lehűlésre egyelőre kicsi az esély. A legvalószínűbb az, hogy 30-31 fok köré mérséklődik a kánikula.

A következő napokban már pontosabban látszik a hétvégi lehűlés mértéke.