Szombatra átmeneti felfrissülés érkezik, ami főleg a Dunántúlon lesz érezhető

Péntekig még marad a tikkasztó hőség, aztán pénteken a nap második felében nyugat felől egy hidegfront közelíti meg térségünket, ami szombatra felfrissülést hoz magával.

Csütörtökön tetőzik a kánikula

Előreláthatólag a csütörtöki lesz a hét legmelegebb napja. A sok napsütés és a dél felől áramló afrikai léghullámok hatására 32-37 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Egy-egy nyárias zápor esetleg északkeleten hozhat felüdülést.

Pénteken is hőség

Pénteken az ország nagy részén még 31-37 fok közötti hőség és sok napsütés várható, de a  nyugat felől közeledő hidegfront hatására a késő délutáni óráktól kezdve a nyugati-északnyugati megyékben már növekszik a gomolyfelhők mennyisége és a záporok, zivatarok esélye. A Dunántúl északi, északnyugati területeit ekkor már pár fokkal enyhébb légtömeg érheti el.

Szombaton frissebb idő

A pénteken este érkező hidegfront szombaton lassanként tovább halad kelet felé, de útközben sokat veszít majd erejéből. Eleinte a Dunántúlon, majd a középső-, illetve keleti megyékben fordulhatnak elő  elszórtan záporok, zivatarok, azonban ezek száma és intenzitása nyugatról kelet felé haladva egyre kisebb lehet. A Dunántúlon,  illetve az északi megyékben 25-29 fok közé frissülhet a levegő. A középső-, valamint keleti megyékben ugyanakkor csak 30-33 fok közé mérséklődhet a kánikula. 

Vasárnaptól ismét melegedés

Az átvonult hidegfront mögött vasárnaptól ismét naposabb és egyre melegebb időre van kilátás. Egyre valószínűbb, hogy országszerte visszatér a 30-35 fok közötti kánikula.

Kép: Pixabay