Szombaton itt az augusztusi újhold – átmeneti felfrissülés jön

Ahogy már az augusztus 1-jén megjelent cikkünkben olvasható volt – az augusztus 11-ei újhold környékén érkezhet felfrissülés. Ez a felfrissülés meg is érkezik, de egyelőre csak átmeneti és nem túl erős lesz.

Péntek este-éjszaka

nyugat felől hidegfront éri el térségünket, így a Dunántúlon már szórványosan záporok, zivatarok pattanhatnak ki. Ezek némelyikét felhőszakadás és jégeső is kísérheti.

Szombaton

a hidegfront lassan mozog kelet felé, de közben sokat gyengül majd. Gyakran lesz felhős az ég. Eleinte a Dunántúlon és az északi megyékben, majd egyre inkább a középső-, illetve keleti megyékben alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Ezek száma és intenzitása azonban kelet felé haladva egyre jobban csökken majd, így maradhatnak teljesen száraz területek is. Az élénk északnyugati széllel a Dunántúlon 26-27, a középső megyékben 28-29, a keleti országrészben 30-31 fok köré frissül fel a levegő.

Vasárnaptól – keddig

ismét sok napsütésre, és egyre melegebb időre van kilátás. Eleinte 30-33, majd 31-36 fok közötti kánikulára érdemes készülni.

A jövő hét közepén

egy újabb, viszonylag gyenge hidegfront éri el térségünket, így ekkor növekszik a záporok, zivatarok valószínűsége, és 30 fok köré mérséklődhet a hőség. Jelentős, tartós lehűlésre még ekkor is kicsi az esély.