Vasárnaptól ismét sok napsütés és egyre melegebb időjárás jön

A szombaton átvonult gyenge hidegfront után vasárnaptól újra melegedés kezdődik: a hét elejére visszatér az országos kánikula.

Vasárnap

már országszerte sok napsütés várható, amit csak kevés felhő zavar. Kis eséllyel az ország déli-délkeleti felén fordulhat elő egy-egy nyárias zápor. A hajnali 15-20 fokról délutánra 29-33 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn

a sok napsütés és a dél felől érkező forró levegő hatására már ismét országos kánikulára, 30-36 fok közötti maximumokra van kilátás. Egy-egy lokális zápor csak néhol fordulhat elő.

Kedden

nyugat felől egy újabb, gyenge hidegfront közelíti meg térségünket. A front előtt még valószínűleg a napsütés lesz túlsúlyban, és 30-36 fok közé melegszik a levegő. Délutántól aztán nyugat felől már növekszik a gomolyfelhők mennyisége és a záporok, zivatarok esélye. Ekkor a dunántúli megyéket frissebb légtömeg érheti el. (A front érkezésének időpontjában még van bizonytalanság.)

Szerdán

a front mögött nyugat felől ismét egyre több napsütésre számíthatunk, keleten ugyanakkor kezdetben még záporok, zivatarok kialakulhatnak. 28-30 fok köré mérséklődhet a hőség.

Csütörtöktől

előreláthatólag melegszik az idő, de pénteken újból egy gyenge hidegfront érintheti térségünket, ami pár fokos felfrissülést és záporokat hozhat magával. Ebben azonban egyelőre a szokásosnál nagyobb a bizonytalanság.